Nov 17
Восъчните фигури на мадам Тюсо са вече и във Виена PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Сряда, 11 Май 2011г. 14:05ч.

Великият Моцарт в компанията на Анджелина Джоли (вляво) и Джони Деп (вдясно). Снимки: MadameTussauds WienВИЕНА. Само няколко дни след откриването на сезина в прочутия виенски парк „Пратер" (Prater) ще зарадва многобройните си посетители с още една атракция – австрийският филиал на Музея на мадам Тюсо (MadameTussaud), открит официално на 1 април т.г. от президента на Австрия д-р Хайнц Фишер, който лично пресдстави и своята восъчна фигура.

Само за няколко месеца в „Пратера" бе построена триетажна сграда с обща площ от 2000 кв.м., която със сигурност ще се превърне в магнит за гостите и жителите на австрийската столица. Експонатите в музея са 65 - средно по четири месеца са били необходими за създаването на всяка восъчна фигура - и представят знаменитости от цял свят като сред тях са и тези на исторически личности, смятани за символи на австрийската столица: император Франц Йозеф и съпругата му Сиси, Моцарт, Хайдн, Густав Климт и Зигмунд Фройд. Естествено не липсват и наши съвременници като Арнолд Шварценегер, Джордж Клуни, Брад Пит и Анджелина Джоли. Изработването на една восъчна фигура струва около 200 хил. EUR, а общата инвестиция на „Мадам Тюсо" във Виена е за 8 млн. EUR..

С откриването на филиала на „Мадам Тюсо" Виена се нарежда сред 11-те града в света, които предлагат своеобразно пътуване из света богатите и известните. Входният билет е 18.50 EUR за възрастни и 14.50 EUR за ученици.

Тази година се навършват 250 години от рождението на мадам Тюсо, което е още един повод за празник във Виена и за среща с нейните уникални експонати.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Сряда, 03 Октомври 2012г. 23:37ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ