Dec 12
Бившият директор на Дом „Витгенщайн” стартира сайт на български в Австрия PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Вторник, 25 Февруари 2014г. 17:04ч.

Още една медиа ще информира българската общност в Австрия. Снимка: Screenshot of bgglas.com ВИЕНА. Както неотдавна обяви пред софийски вестник, бившият директор на Българския културен институт (БКИ) Дом „Витгенщайн” (Haus Wittgenstein) Борислав Петранов стартира сайта bgglas.com, насочен към българската общност в Австрия. Екипът на амбициозния проект, наречен „Бг глас - За българите в Австрия”, смята да покрива много широк новинарски хоризонт: от България и от света, от области като бизнес, спорт, лайфстайл, туризъм, култура и т.н. Първите актуални текстове в медиата са от края на миналата седмица.

Засега не е известно кои са другите членове от редакцията на изданието, чийто слоган е „За да се чуваме”, но сред общността се споменава името на журналиста Георги Донков, бивш главен редактор на седмичника „Българският вестник”, който излиза в Кипър.

В момента, тук, единственото интернет издание със същата насоченост е блогът „Меланж” (Melange Bulgaren) на сайта bulgaren.org, който продължава дейността на популярното в алпийската страна списание „Българите в Австрия” (Bulgaren in Österreich), чийто първи брой излезе в края на 2006 г. (бел. ред.: през 2012 г. беше преименувано на А4, като с това име бяха отпечатани общо шест броя).

Във Виена излизат и две печатни издания на български език, но тяхната периодичност и стилистика ги поставят извън контекста на актуалните новинарски медии.

Борислав Петранов беше директор на БКИ Дом „Витгенщайн” от 2002 г. до ноември 2013 г.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Вторник, 25 Февруари 2014г. 17:13ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ