Jan 20
„Направи си сам в града” по виенски PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Сряда, 27 Август 2014г. 10:14ч.

Екстравагантна идея за използване на стар велосипед... Снимка: © GB*ВИЕНА. Озеленяване на стари дъски, жив плет от саксии от полиетиленови бутилки или столчета от еднократни палети - полетът на фантазията няма граници, когато става въпрос за идеи за оползотворяване на отпадъците... По повод 40-годишния юбилей на инициативата за обновяване на града - Gebietsbetreuung Stadterneuerung (GB*), администрациите на три виенски района обявиха конкурса „Направи си сам в града” (Die Stadt selbst gestalten), съобщиха от ComPRess/Бюро за връзки с община Виена в София.

Трите най-добри идеи за оформление на обществено пространство във Виена ще бъдат удостоени с отличието Urban DIY-Award с премия от общо 2000 EUR. Интересът на гражданите за активно участие в подобряване на градската среда е голям, коментират организаторите. Подобен тип проекти променят атмосферата и облика на застроените площи, като не става дума само за това, градът да стане по-хубав. Търсят се идеи, които насърчават сближаването и общуването между хората, имат положително въздействие върху околната среда и в крайна сметка подобряват качеството на живот.

Критериите за селектиране на кандидатите са: разнообразие в използването на общественото пространство, нова интерпретация на отдавна познатото, алтернатива на традиционната употреба, която може да бъде реализирана лесно и евтино.

Проекти се приемат до 6 октомври т.г., а победителите ще бъдат наградени на 22 октомври, когато ще се състои официалното честване на инициативата Gebietsbetreuung Stadterneuerung.

Подробности за конкурса можете да прочетете тук.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Сряда, 27 Август 2014г. 10:18ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ