Dec 11
Facebook прави редизайн на логото си PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Петък, 03 Юли 2015г. 22:36ч.

Старото и ново лого на Facebook. Коментарите по темата логично са в проекцията „Харесва ми, не ми харесва”... Снимки: Facebook / Brand NewЛОНДОН. Най-популярната социална мрежа в света - Facebook, ще промени дизайна на логото си. По новия логотип работи дизайнера Ерик Олсън (Eric Olson), който е автор на шрифта Klavika, използван през 2005 г. от Джо Крал (Joe Kral) и компанията Cuban Council за първоначалната визия, съобщи порталът lenta.ru, като се позова на изданието Brand New, което цитира Джош Хигинс (Josh Higgins), творчески директор на Facebook. „Ние си поставихме задача да обновим логотипа, да го направим по дружелюбен и достъпен”, казал Хигинс.

Промените ще засегнат само пълното изписване на името на социалната мрежа, а иконичното f ще остане непроменено. В новото лого очертанията на буквите са по окръглени, линиите - по-тънки, а начертанието на буквата „а” от две нива става на едно ниво. Според списание Time, обновеният логотип отразява стремежа на социалната мрежа да го приспособи към мобилните приложения: тънките линии върху бял фон ще го направят по-четивно при устройствата с по-ниска резолюция на екрана.

Новото лого, което очаквано вече предизвиква противоположни коментари, ще бъде „обнародвано” в най-скоро време, но конкретна дата не се споменава.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Петък, 03 Юли 2015г. 22:50ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ