Nov 16
Не разрешиха на Дарт Вейдър да гласува в Украйна и арестуваха Чубака PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Неделя, 25 Октомври 2015г. 18:18ч.

Образът на злодея Дарт Вейдър „вдъхнови” мнозина украинци за участието им местните изборни „войни”. Снимка: архив ОДЕСА. Кандидатът за депутат в градския съвет, чийто псевдоним е Дарт Вейдър (Darth Vader), не можа да гласува в черноморския град заради това, че име като на знаменития герой от космическата сага „Междузвездни войни” (Star Wars) не фигурира в избирателните списъци на неговата секция, съобщи lenta.ru, цитирайки агенция ТАСС.

Според Вейдър, обаче, той е бил регистриран във всички изборни списъци от 1991 г. досега, но това, което се случвало днес показва, че има масови фалшификации. „Някому не се иска да победят достойните!”, отбелязал кандидатът пред медиите.

Рано тази сутрин в Одеса, близо до една от избирателните секции, сътрудници на полицията задържали и нарушител, облечен в костюм на Чубака (Chewbacca), който бил зад волана в една от колите на екипа на Дарт Вейдър. Неизвестният отказал да предостави документите си за проверка и правоохранителите били принудени да го арестуват.

След ареста, Вейдър обяснил, че Чубака е... „домашно животно, което няма документи и живее в одеските катакомби”.

За последната половин година името на страховития герой от епопеята на Джордж Лукас (George Lukas) набра голяма популярност в Украйна. В началото на октомври избирателната комисия в Одеса регистрира като кандидати за местния градски съвет 44 души с името и фамилията Дарт Ведъйр и един човек като Йода (Yoda). През септември т.г. украинското Министерство на правосъдието регистрира официално партията „Блок на Дарт Вейдър”, припомнят медиите. Според политолозите, появата на подобни измислени персонажи и формации, показват безразличието на гражданите към изборите...

Днес в Украйна, както и у нас, се провеждат местни избори, а в Одеса избират и депутати за градския съвет.

* * *

Световната премиера на поредното продължение от космическата сага „Междузвездни войни” - „Силата се пробужда” (Star Wars: Episode VII - The Force Awakens; 2015), чийто режисьор е Джей Джей Ейбръмс (J.J. Abrams), ще се състои на 18 декември т.г. Разпространител на филма у нас е Forum Film Bulgaria, а билетите вече са продажба.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Неделя, 25 Октомври 2015г. 18:35ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ