Nov 14
Новият роман на Александър Бушков излезе на български с логото на „Персей” PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Четвъртък, 06 Март 2014г. 12:24ч.

Наричат Александър Бушков „Кралят на руския екшън”. Снимка: shantarsk.ruСОФИЯ. От началото на март на българския книжен пазар е романа „Наглите призраци”, най-новата творба на известния руския писател Александър Бушков (1956). Книгата, от каталога на издателство „Персей”, е изпълнена с шпионски игри, заповеди, които не подлежат на обсъждане, алчни политици, скрили се зад красиви думи, сексапилни хубавици, които готвят изненади… Сред тях, обаче, има един добре обучен професионалист, готов да изпълни специалната задача, с която е изпратен далеч от своята Родина, се казва в синопсиса на романа.

Александър Бушков е един от най-популярните съвременни руски писатели, чиято звезда изгря през последните двадесет години. Неговите книги са с общ тираж от над 50 милиона екземпляра и той е единственият мъж, успял да влезе трайно в топлистите за бестселъри, доминирани от жени. Определян като „Кралят на руския екшън”, авторът пише не просто в този жанр. Силата му е в увлекателния стил, оригиналните сюжети и, най-вече, в реализма на описанията. Атмосферата, ситуациите и героите в книгите му са толкова правдиви, че те карат да заживееш в света на героите, да страдаш и да се бориш с тях, пишат от „Персей”.

Мнозина критици определят Бушков като руския еквивалент на писатели като Робърт Лъдлъм (Robert Ludlum; 1927-2001), Том Кланси (Tom Clancy; 1947-2013) и Лий Чайлд (Lee Child; 1954), а самият той признава, че сред любимите му автори е Богомил Райнов (1919-2007).

Днес, Бушков живее в уединение в Сибир, но в миналото неведнъж е участвал в акции на руските специални части.

Автор: Александър Бушков; заглавие: „Наглите призраци”; жанр: роман; страници: 320; ISBN 978-954-8308-65-6; цена: 12.99 лв. Снимка: © ИК „Персей”* * *

Бивша британска колония, днес независима и суверенна държава, се превръща в арена за сблъсък на нови имперски интереси. Назрява държавен преврат, защото президентът Аристид замисля национализация, от която са недоволни едрите предприемачи и затова те желаят да го свалят от власт. За тази цел е привлечен легендарният наемник и авантюрист Майкъл Шор, специализирал се тъкмо в това - извършването на преврати в малки държави, където се пресичат крупни интереси. За четвърт век Шор не е губил нито веднъж…

На двама офицери от елита на руските военноморски спецчасти: Кирил Мазур и Лаврик, е поставена задачата да предотвратят преврата. Но присъствието им в страната не минава незабелязано, макар двамата да са под прикритието на австралийски авантюристи. В бясна надпревара с изтичащото време и опасния съперник, Мазур трябва да изпълни мисията си...

* * *

Отскоро в българския ефир е тв сериалът „Платина” - един от най-популярните в Русия, създаден по едноименната поредица от романи на Александър Бушков, припомнят от издателството.

Романите бяха екранизирани за руския канал НТВ, а рейтингът на първия сезон от 16 епизода подобри всички рекорди в страната и доведе до заснемането на втори сезон. Главната роля (на Алексей Карташ) изпълнява звездата Иля Оболонков. В ролята на Пьотър Гриневски пък е нашумелият Сергей Маховиков, играл и в друг хитов руски сериал - „Слепият”.

Романите от поредицата са „Платина”: „Законът на тайгата”, „Ашхабадският крадец”, „Бандитското сборище” и „Правосъдие в „Кръстовете”. Всички те са издадени и на български език.

Сериалът е създаден по първите три романа, а книгата „Правосъдие в „Кръстовете” разказва за събития след тези във филма. Всеки от романите е със свой самостоятелен сюжет, а общото са героите и... сандъците с платина, неочаквано оказали се в тях...

В каталога на издателство „Персей” има 17 заглавия на Александър Бушков.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Четвъртък, 06 Март 2014г. 12:36ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ