Nov 17
Детският фестивал на четенето във Виена ще раздаде безплатно 40 000 книги PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Петък, 26 Юни 2015г. 18:58ч.

През тази година организаторите на четвъртия Детски фестивал на четенето (4. Wiener Kinderlesefest) във Виена, очакват Тържествената зала на Кметство да се изпълни с още повече посетители... Снимка: © Votava/PIDВИЕНА. Ако в неделя, 28 юни, с вашите деца сте в австрийската столица, не пропускайте възможността да посетите сградата на Кметството (Wiener Rathaus), където от 10.00 ч. до 18.00 ч. ще се проведе четвъртото поредно издание на Детския фестивал на четенето (4. Wiener Kinderlesefest). Организаторите ще раздадат безплатно 40 000 книги, като всяко дете ще може да си избере три книжки, съобщиха от ComPRess/Бюро за връзки с община Виена в София.

През 2014 г. над 13 000 деца се включиха в програмата на своеобразния фестивал и се отправиха на едно незабравимо пътешествие в света на литературата. Тази неделя, в 10.30 ч., празникът ще бъде открит от заместник-кмета на Виена Кристиан Оксонич (Christian Oxonitsch), който ще приветства децата в Тържествената зала (Festsaal) на Кметството и ще прочете откъси от своята любима детска книга. За малките гости са предвидени литературни четения, в които ще се включат известни актьори и също ще четат избрани моменти от нови детски произведения, а също така и от любими на всички творби, които вече са се превърнали в класика. Известният детски писател Хартмут Рюкер (Hartmut Rücker) ще представи най-новата си книга „Ой, извънземните!” (Oi, der Außerirdische), а Ерих Шлайер (Erich Schleier) ще насочи вниманието на посетителите към актуалната програма на детския хоспис МОМО (Kinderhospizes MOMO), наречена „История за слонове” (Geschichten über Elefanten). За тези, които по някое време все пак ще се изморят да четат или да слушат, има организиран и специален кът за рисуване...

Организаторите на фестивала напомнят, че през тази година, за първи път, детският форум ще има работно време, което ще бъде разпределено в три часови пояса: 10.00-12.30 ч.; 13.00-15.30 ч.; 16.00-18.00 ч. Достъпът до залата, където ще се провежда Детския фестивал на четенето, ще бъде преустановяван 15 минути преди изтичането на съответния часови пояс.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Петък, 26 Юни 2015г. 19:11ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ