Dec 12
Какво се крие „Зад огледалото” на поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Понеделник, 08 Февруари 2016г. 13:41ч.

Поетичният тандем Маргарита Петкова и Добромир Банев. Снимка: © издателство „Лъчезар Минчев”БУРГАС. Известните поети Маргарита Петкова и Добромир Банев продължават своето творческо сътрудничество, което се оказа не само плодотворно, но и се превърна в любимо четиво на ценителите на поезията. Преди дни излезе от печат новата творба на поетичния тандем - книгата със стихотворения „Зад огледалото” на издателство (отново) „Лъчезар Минчев”, чиято премиера в Бургас ще се състои на 12 февруари (петък) в Културен център „Морско казино”, зала „Петя Дубарова”, от 18.00 ч.

В „Зад огледалото” диалогът между двамата автори не е пряк, но те повдигат завесата на онези съкровени неща, които останаха невидими в техните предишни съвместни книги - „Абсурдни времена” 1 и 2 (2013, 2014); нещата, които всеки изживява сам за себе си, но които всъщност са общението в битието, казват от издателството. Разделен на две части (всеки от писателите е представен с по 33 стихотворения), поетичният диалог дава възможност да надникнем в света на Маргарита Петкова и Добромир Банев, за да се уверим, че има универсални теми, които докосват всяко сърце и отекват във всяка душа...

Книгата излиза специално за Празника на любовта и виното и ще бъде представена за първи път пред публиката в Бургас. Какво е скрито „Зад огледалото”? Потърсете го между... кориците на книгата. Лирическата двойка пристига в морския град по покана на Медико-диагностична лаборатория „Лина” - съорганизатор на събитието заедно с община Бургас, а водещ на поетичната вечер ще бъде поетесата Венда Райкова. Входът е свободен.

Премиерата на „Зад огледалото” в София ще се състои на 18 февруари (четвъртък) от 18.30 ч. в книжарница „Хеликон - България” (бул Цар Освободител 4).

През 2013 г. и 2014 г. двете части на „Абсурдни времена” се превърнаха в абсолютен бестселър на българския книжен пазар.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Понеделник, 08 Февруари 2016г. 13:50ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ