Nov 14
Започна третият Национален конкурс за любовна лирика „Горчиво вино” PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Петък, 08 Юли 2016г. 19:26ч.

Вангелия Тренева връчва паметен плакет на поетът Евтим Евтимов през септември 2014 г. Снимка: © Народно читалище „Братя Миладинови 1914”, ПетричПЕТРИЧ. Започна приемането на непубликувани досега стихове за участие в третото издание на Националния конкурс за любовна лирика „Горчиво вино”. Организаторите от Народно читалище „Братя Миладинови 1914” в Петрич отправиха покана към утвърдени автори и нови таланти да изпращат творбите си до 15 август 2016 г. (валидна е датата на пощенското клеймо). Конкурсът е анонимен, допълват от южния град.

Желаещите да участват в поетичната надпревара трябва да изпратят голям пощенски плик, съдържащ едно непубликувано, отпечатано в 3 (три) екземпляра стихотворение, но без името на автора; запечатан малък плик с попълнено заявление за участие в конкурса, изтеглено от сайта на читалището: chitalishtebratiamiladinovi.org, и екземпляр от конкурсната творба, подписана собственоръчно от автора. Максималният обем на творбата може да бъде до 30 реда.

Националният конкурс за любовна лирика „Горчиво вино” е създаден през 2014 г. по повод 100-годишнината на читалището и 80-годишнината на големия български поет Евтим Евтимов (1933-2016).

Имената на финалистите в конкурса за 2016 г. ще бъдат публикувани в уебсайта и страницата на читалището във facebook до 6 септември 2016 г.

Ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда - диплом и плакет, както и специални отличия. Наградите ще бъдат връчени лично на авторите, като организаторите поемат разходите за път и нощувка на отличените.

Официалното награждаване ще се проведе на тържествена среща в Клуба на дейците на културата в Петрич през септември 2016 г., като датата ще бъде обявена допълнително.

Наградените с първа, втора и трета награда нямат право да участват в конкурса „Горчиво вино” през следващите две години.

Творбите за участие в конкурса могат да бъдат изпратени по куриерска фирма, по пощата или донесени лично от авторите на адрес:

гр. Петрич 2850, обл. Благоевград
ул. „Александър Стамболийски” № 4
Народно читалище „Братя Миладинови 1914”
За конкурса „Горчиво вино”

За допълнителна информация: Вангелия Тренева - организатор, 0879 088 506; Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. ; Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. .

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Петък, 08 Юли 2016г. 19:34ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ