Nov 14
ИК „Лексикон” ще награди с 10 хил. лв. най-добрия исторически роман на 2017 г. PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Сряда, 06 Септември 2017г. 20:42ч.

Снимка: © artnovini.comОрганизаторите удължиха крайния срок за участие в литературния конкурс до 30 ноември т.г.

СОФИЯ. Остават малко повече от два месеца и половина до крайния срок, в който участниците в годишния „Конкурс за исторически роман” на издателство „Лексикон” (Lexicon) могат да изпратят своите ръкописи. Поради изключително големия интерес към литературната надпревара, през миналия месец от издателската къща удължиха срока за участие до 30 ноември 2017 г.

Ето отново и условията, на които трябва да отговарят авторите и техните творби:

Право на участие: В конкурса могат да участват лица над 18 годишна възраст. Участието е индивидуално. Приемат се само непубликувани ръкописи.

Регламент: Сюжетът на произведението трябва да обхваща период от основаването на българската държава до 10 ноември 1989 г.

Награден фонд: Наградният фонд на конкурса е 10 (десет) хиляди лева.

Жури: Младен Влашки, Здравка Евтимова, Деян Енев, Алек Попов и Недялко Славов.

Допълнителни условия:

Конкурсът е анонимен. Всеки участник е необходимо да изпрати:

- 2 (два) екземпляра неозаглавени ръкописи. Обемът на произведението да бъде до 400 страници А4, шрифт: Times New Roman, кегел: 12 пункта, междуредие (Line spacing): 1.5.

- в отделен затворен плик: заглавието на ръкописа, трите имена на автора, ЕГН, адрес за обратна връзка, телефонен номер и имейл. В същия плик трябва да бъде приложена и Декларация със свободен текст, с която участникът в конкурса удостоверява, че той е автор на ръкописа, както и Договор за преотстъпване на авторското си право за изключително ползване от „Лексикон” ООД, гр. София, бул. Васил Левски № 50, ЕИК 203166787, за срок от 5 години за целия свят.

- на имейл Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. изпратете в прикачен файл текстът на ръкописа във формат: *.doc / *.txt / *.rtf /*.docs.

В полето Re: напишете „За конкурса”.

Срок: Ръкописите за участие в конкурса ще се приемат до 30 ноември 2017 г. (включително).

Победителят ще бъде обявен на официална церемония на 2 март 2018 г. Авторът ще получи парична награда от десет хиляди лева, договор и издаване на произведението му от издателство „Лексикон” (Lexicon). Ако журито не излъчи победител, ще бъдат дадени 3 (три) поощрителни награди от по 3 333. 33 лв.

Издателството си запазва правото да сключи договор за издаване и с други участници в конкурса.

Договорите за преотстъпване на правото за издаване ще бъдат върнати на останалите участниците след 3 март 2018 г.

За изпращане на ръкописите, въпроси и отговори, участниците могат да пишат на адреса на издателството: „Лексикон” ООД; 1528, София, бул. „Искърско шосе”, № 15, сграда „Велекс”, ет.1; или на мейл: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. ; Re: За конкурса; тел. 02 8793116.

Допълнителна информация за конкурса можете да намерите и на страницата на издателство Lexicon във фейсбук.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Сряда, 06 Септември 2017г. 20:57ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ