Dec 13
Новият албум на Стинг, наречен 57th & 9th, ще излезе на 11 ноември PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Четвъртък, 08 Септември 2016г. 21:25ч.

Стинг е готов със своя най-нов студиен проект, наречен 57th & 9th. Снимка: © Анимато Мюзик/Universal Music НЮ ЙОРК / СОФИЯ. Едно от музикалните събития през тази есен безспорно ще бъде новият студиен албум на британската суперзвезда Стинг (Sting; 1951). Наречен 57th & 9th, това е първият поп/рок проект на известния музикант за последното десетилетие след успешния Sacred Love от 2003 г. Световната премиера на новия албум ще се състои на 11 ноември, съобщиха българските издатели и разпространители на тавата Анимато Мюзик/Universal Music.

Албумът 57th & 9th представя разнообразието от стилове, характерни за Стинг като изпълнител и автор на музика. За записите този проект той работи с музиканти, познати и от други негови албуми: китарист е невероятният Доминик Милър (Dominic Miller), барабанист е Вини Колайута (Vinnie Colaiuta), а в някои от траковете участва и американският мултиинструменталист и композитор Джош Фрийз (Josh Freese), свририл с Nine Inch Nails, Guns ‘N’ Roses, Mötley Crüe и др. В албума своя талант изявяват и още... 15 музиканти, сред които са майстори на перкусиите като виртуозният мароканец Рани Крижа (Rhani Krija) и изпълнителите на уд Табет Азави (Thabet Azzawi) и Надим Сарух (Nadim Sarrouh). Идеята за 57th & 9th се ражда импулсивно и с голяма доза вдъхновение музикантите са готови със записите само за няколко седмици, припомнят издателите.

„Случи се много бързо и спонтанно”, коментира Стинг. „Идеята ми винаги е била да изненадвам себе си и хората, с които работя... и хората, които слушат моята музика, разбира се.”

Първият сингъл от албума - I Can’t Stop Thinking About You, вече дебютира в Apple Music и Spotify.

Продуцент на 57th & 9th е Мартин Кирсценбаум (Martin Kierszenbaum) - познат и като Cherry Cherry Boom Boom, рабоитл със звезди като Lady Gaga, Madonna, Mylène Farmer, Keane, Tokio Hotel и др., а за заглавие на албума е използвано името на кръстовище в Манхатън, откъдето Стинг минава всеки ден на път за студиото. Изпълнителят отбелязва, че обединяващата идея около текстовете на песните е мисълта за пътуването и движението, и допълва: „Тук говорим за търсене и пътуване, за пътя, който те отдалечава от неизвестното.”

Стандартната версия на 57th & 9th включва 10 песни, делукс изданието е с 3 бонус парчета: I Cant Stop Thinking About You (LA Version), Inshallah (Berlin Sessions Version) и концертно изпълнение на Next To You с The Last Bandoleros (Live at Rockwood Music Hall), а Super Deluxe Box Set, освен бонус песните и последното лайв парче, съдържа още записки на Стинг, ексклузивно интервю на DVD и колекционерски снимки.

Последният студиен албум на звездата - The Last Ship, излезе през септември 2013 г.

Снимка: © Анимато Мюзик/Universal Music  * * *

Съдържание на 57th & 9th
(Standard CD/180 Gram Vinyl):

01. I Can’t Stop Thinking About You
0
2. 50 000
0
3. Down, Down, Down
0
4. One Fine Day
0
5. Pretty Young Soldier
0
6. Petrol Head
0
7. Heading South On The Great North Road
0
8. If You Can’t Love Me
0
9. Inshallah
10. The Empty Chair

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Четвъртък, 08 Септември 2016г. 21:37ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ