Oct 21
Актьорът Майк Дейси ще играе в моноспектакъл за Стив Джобс PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Петък, 07 Октомври 2011г. 15:39ч.

Майк Дейси. Снимка: © mikedaisey.blogspot.comНЮ ЙОРК. Американският актьор и драматург Майк Дейси (Mike Daisey) няма да отмени премиерата на моноспектакъла си „Агонията и екстазът на Стив Джобс” (The Agony and the Ecstasy of Steve Jobs), насрочена за 17 октомври, понеделник. Въпреки кончината на съоснователя на Apple, постановката ще се играе в Обществения театър (The Public Theater) в Ню Йорк, съобщи Lenta.ru, като се позова на информация на Reuters.

Предпремиерите на постановката, разказваща за усилията на Apple при създаването на високотехнологичните си продукти, ще започнат през следващата седмица. The Wall Street Journal отбелязва, че спектакълът на Дейси е посветен на различните аспекти на влияние, които оказват hi-tech на съвременния живот и зависимостта на хората от използването на всевъзможни джаджи.

Актьорът е известен със сатиричните си солови изпълнения. Снимка: © mikedaisey.blogspot.comВ пиесата, режисирана от Жан-Мишел Грегъри (Jean-Michele Gregory), Майк Дейси показва плюсовете и минусите на този бизнес, като взима за пример дейността на Apple и Стив Джобс (Steve Jobs; 1955-2011). WSJ отбелязва, че постановката не е посветена пряко на големия иноватор, а на наследството му, което се оценява двузначно. Според Дейси, вече е време да се избере какво от оставеното от Джобс си струва да се приеме, и какво - не. Актьорът споделя, че влиянието на технологичния гений е изключително силно: „Светът, който ни остави - това е неговият свят.”, казва той. Дейси допълва, че в светлината на последните събития, сега реакцията на зрителите ще бъде съвсем различна.

Премиерата на моноспектакъла „Агонията и екстазът...” се състоя преди около половин година в Бъркли, Калифорния. The Chicago Tribune нарече спектакъла „Смешен, грамотен и провокативен!”, а The New York Times написа: „Актьорът-разказвач е сред най-прекрасните индивидуални изпълнители от своето поколение.”

В същото време Artdaily - един от най-авторитетните интернет портали за изобразително изкуство в света, посвети „първата” си страница на Стив Джобс, като го нарече „човекът, който промени света, гений като Леонардо и Айнщайн.”
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Петък, 07 Октомври 2011г. 15:48ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ