Dec 14
„Любовта е театър” или „Любовта в театъра” - изберете сами и напишете есе... PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Сряда, 10 Октомври 2012г. 19:15ч.

Българските почитатели на Мелпомена ще могат да премерят сили в конкурс за есе. Снимка: © artnovini.comСОФИЯ. Продуцентска къща „Арт Кейс”, съвместно със сайта за книги „Аз чета”, обявиха конкурс за есе на тема по избор: „Любовта е театър” или „Любовта в театъра”. Участие в конкурса могат да вземат студенти, които следват редовно или задочно, магистри, специализанти или докторанти във всички български и чуждестранни висши училища, съобщиха инициаторите.

...Ако вечер предпочитате книгата пред любимия си сериал... Ако можете да възпроизведете Данте без да се замислите... Ако знаете наизуст театралния афиш за месец напред... Ние искаме да се запознаем с Вас!..

Допълнително условие на конкурса е, че текстовете не трябва да надвишават 3600 знака, а крайният срок е 25 октомври 2012 г.

Победителят в надпреварата ще спечели: парична награда в размер на 200 лв.; неговото есе ще бъде публикувано в седмично издание и в сайта „Аз чета”, както и във фейсбук страницата на спектакъла „Любов по италиански”; две покани за същата постановка (в Народен театър „Иван Вазов”) и ще се срещне лично с актьорите от пиесата.

Второто място гарантира премия в размер на 100 лв. и две покани за постановката „Любов по италиански”, а третото място - 50 лв. и две покани за спектакъла.

Освен предвидените награди, авторите на есетата, класирани на първо, второ и трето място, ще имат възможност за реализация в сферата на публицистиката, допълват организаторите.

...Защо да участвате? За да разкриете на света писателския си талант и да получите възможността да печелите от него; За да докажете на себе си и света, че наистина имате писателски талант; Защото театърът е Вашата стихия...

В журито на конкурса личат имената на Юрий Дачев - режисьор, драматург, репертоарен директор и драматургичен консултант в Малък градски театър „Зад канала”; доц. д-р Мариета Гиргинова от секция „Нова и съвременна българска литература в Института за литература при БАН”, която е и лектор в Киевския държавен университет „Тарас Шевченко”; новият директор на Сатиричен театър „Алеко Константинов” - известният актьор Калин Сърменов; д-р Валерия Пачева от продуцентска къща „Арт Кейс” и др.

Участниците в конкурса трябва да изпратят своите есета на e-mail: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. със Subject: Za konkursa.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Сряда, 10 Октомври 2012г. 19:24ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ