Nov 17
Бяло и дигитално, или Борис Симеонов между 22.00 ч. и 00.22 ч. PDF Печат Е-поща
Автор: Биляна Добрева   
Четвъртък, 25 Юни 2015г. 09:34ч.

Бяло... Снимка: © Борис Симеонов СОФИЯ. Изложбата с графики „Бяло” на Борис Симеонов, която от 25 юни (четвъртък) ще бъде експонирана в студио Suspacious (ул. „6 септември”), представя реторичен разказ на откраднати състояния или „болезнена” чувствителност, прокраднала се в времето между 22.00 ч. и 00.22 ч. Върху белия екран е отбелязана самотата в онази зряла форма, ангажирала и най-дълбоките нервни импулсни състояния.

Борис Симеонов е от поколението художници, които избират дигиталните изразни средства за създаване на изкуство. Характерно за метода му на работа е приливът от експресивна, непрекъсната художествена енергия, която от самото начало го обладава, а подвластен и вглъбен, той изгубва волята да прекрати действието.

В експозицията са подредени отделни кадри от интуитивния жестуален диалог между него и нея. Той непрекъснато регистрира своите впечатления и усещания, като отбелязва промените чрез портрета и автопортрета. Пластичното движение на добавяне и отнемане на щрихи и петна разкриват силуети, все по-категорични и самоцелни. Ръката е доведена до онази организираност на сетивата, в която противоречивото отстъпва през осезаемото. Въздействащият ефект на съпротивляващите се линии, определят мястото и часа на срещата...

Изложбата на Борис Симеонов, която ще продължи до 3 юли, е наречена „Бяло”, както и всички работи представени в нея.

* * *

Избрани индивидуални проекти:

Black Napkins;
H
uman Behaviour;
„Хляб и хартия”;
„Кас, най-красивата жена в града по Чарлз Буковски”;
„Фауст”
- концептуална порно опера от Лудвиг ван Бетовен;
Third Generation Genius;
Home Sweet Home;
„Детелин и Детелина”
- мултимедиен проект;
„Портрети на любовници по Шарл Бодлер”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Четвъртък, 25 Юни 2015г. 09:41ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ