May 25
Изложба, организирана от секция „Живопис” на СБХ, изпълни „Шипка” 6 с великолепни пейзажи PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Четвъртък, 06 Април 2017г. 09:43ч.

Пейзаж, нарисуван от голямата българска художничка проф. Десислава Минчева, е една от централните творби в изложбата на „Шипка” 6. Снимка: © проф. Десислава МинчеваЕкспозицията може да бъде разгледана до 27 април т.г.

СОФИЯ. След успеха на изложбата „Натюрморт и интериор”, от секция „Живопис” на Съюза на българските художници (СБХ) отново се завръщат към традиционните жанрове - сега към пейзажа. Новата изложба, организирана от секцията, която е наречена лаконично „Пейзаж” и беше открита на 4 април (вторник), е експонирана на втория и третия етаж в Галерията на СБХ на ул. „Шипка” 6, съобщават от художническата организация.

„Изложбата иска да провокира виталност в това традиционно устойчиво артистично пространство”, казват от секция „Живопис” и допълват: „Съвременният културен контекст, разширеното разбиране за границите на живописта и картината, на родовете и жанровете в изкуството предполага и предлага по-свободно творческо интерпретиране на пейзажа: природен-градски; реален-фикционален; видим-невидим; външен-вътрешен.

Проблематизирането на тази тематика активира творческа енергия за създаването на нови, съвременно звучащи произведения.”

Почитателите на изобразителното изкуство могат да разгледат изложбата с нови творби на някои от най-изтъкнатите български художници, както и на техни колеги, които сега започват своя творчески път, до 27 април (четвъртък) т.г.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Четвъртък, 06 Април 2017г. 09:56ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ