May 25
В „Карол” започна четвъртото поредно издание на „Арт семестър” PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Четвъртък, 06 Април 2017г. 21:08ч.

Няколко вълнуващи седмици очакват участниците в обучението Арт семестър 2017, организирано от Корпоративен университет „Карол”. Снимка: © Арт семестърОбучение по финанси и психология на творческия успех ще изучават участниците в уникална инициатива.

СОФИЯ. За четвърта поредна година в Корпоративен университет „Карол”, част от едноименната финансова група, се провежда образователно-творческата инициатива Арт семестър - обучение по финанси, разработено специално за хора на изкуството. Тазгодишното издание започна днес, 6 април, и ще продължи до 28 април, а в него участват 16 съвременни автори, които „искат да бъдат част от една нова култура и да бъдат посланици на тази нова култура чрез изкуството си”, казват организаторите на Арт семестър 2017.

В уникалното обучение по финанси, участниците ще научат защо е важно и как да управляват парите си, изкуство ли е инвестирането, какви са предимствата на взаимните фондове за представители на арт средите, как изкуството работи за парите и как парите работят за изкуството, какво представляват капиталовите пазари и защо си струва да ги познаваме. Извън чисто финансовите теми и управлението на парите, „преподавателите” ще говорят по полезни теми, свързани с маркетинга и личния брандинг, комуникацията и продажбата на изкуство, аукционите и авторското право.

Основните лектори по финансовите теми са изпълнителни директори във финансова група Карол, а гост-лектор е Стойне Василев, създател на сайт за лични финанси и собствен бизнес. Той е и председател на УС на Българска асоциация на личните финансови консултанти.

Момент от творческата седмица, проведена по време на третото издание на Арт семестър през 2016 г. Снимка: © Арт семестърЗа личния бранд на твореца, за това как да бъде изграждана комуникацията с медиите и галериите, как да продават чрез интернет, как да регистрират фирма или как да се справят като фрилансъри, защо да се включват в проекти, пленери и конкурси, как да изграждат сами възможности и да осъществяват идеите си, ще разкажат художници и творци, които са участвали в досегашните издания на Арт семестър. Онлайн, с конкретни препоръки и полезни съвети, ще се включват и български артисти, които работят успешно в чужбина.

Темата за авторските права през тази година е разширена с въпросите за патентоването и „как можем да се защитим чрез обекти на индустриална собственост”, а лектори са юристът, музикант и актьор Мирослав Моравски и Цветанка Апостолова, художник, старши експерт в Патентно ведомство.

За първи път в програмата на Арт семестър е включена темата за психологията на творчеството и на успеха. Защо сме програмирани и как можем да се препрограмираме, за да сме успешни и в изкуството, и в личния живот, и в управлението на финансите? На тези въпроси ще отговори Георги Ангелов, водещ авторска програма за седемдневна трансформация в Карол. Лекторът, който е мениджър по „Бизнес развитие” в компанията, е още трейдър, лекар, с докторантура по имунология от един от най-престижните университети във Франция - Ecole Normale Superieure. В Арт семестър той ще провокира абстрактното мислене на творците с концепцията за квантовото мислене.

Както досега, програмата на Арт семестър включва две седмици с лекции и практически занятия и една творческа седмица, в която всеки от участниците ще създаде своя творба, вдъхновена от получените нови знания. Обучението ще завърши с обща изложба, а след това, по традиция, в арт пространството на Карол ще бъдат подредени индивидуални изложби на участниците.

Уникалното като формат и съдържание обучение е насочено към всички модерно мислещи творци, без ограничения във възрастта и опита. Участието (след кандидатстване) в изданията на инициативата Арт семестър е напълно безплатно, тъй като „инвестицията във финансовата култура на български творци” е част от социално отговорната политика на финансова група Карол.

Пълната програма на Арт Семестър 2017 можете да намерите на този линк.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Четвъртък, 06 Април 2017г. 21:31ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ