Jul 17
Мащабна изложба представя тенденциите в българския дизайн през 2017 г. PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Понеделник, 08 Май 2017г. 09:34ч.

Снимка: © Съюз на българските художнициЕкспозицията ще бъде разположена на три етажа на „Шипка” 6 и продължава от 10 до 25 май.

СОФИЯ. Пространен поглед върху развитието на дизайна в България, в ролята му на съществен показател за статуса на индустрията и бизнеса, предлага изложбата „Български дизайн 2017, която представители на секциите „Дизайн” и „Рекламен дизайн” към Съюза на българските художници (СБХ) ще открият на 10 май, сряда, от 18.00 ч. в галерията на ул. „Шипка” 6 (I и II етаж).

„Дизайнът има ключово значение и оказва влияние върху всяка част от живота ни. Столът, на който седите, чашата от която пиете, инструментите, работната среда в офиса и интериорът у дома, логото на вашата компания, брошурите, витрините и щандовете, с които рекламирате бизнеса си - всичко е продукт на дизайна”, казват организаторите на изложбата.

Експозицията на секция „Дизайн” е форум, в който ще си подадат ръка браншови организации, асоциации и свободни проектанти, за да представят достиженията си в сферите на: индустриален дизайн, интериорен дизайн, моден дизайн, текстилен дизайн, дизайн на силикатни форми, продуктов дизайн, комуникативен дизайн, концептуален дизайн и др. Темите, с които участниците представят своите експонати, са две: „Концептуален дизайн” и „Дизайнът в бизнеса и бизнесът дизайн”, допълват от СБХ.

Рекламният дизайн като най-синтезирано изкуство в сферата на пластичните изкуства обединява допирните точки на пространствения и графичния дизайн, рекламата, архитектурата, мултимедийните изкуства, съвременните технологии и материали. В представянето на секция „Рекламен дизайн” посетителите ще видят проекти и реализации на утвърдени автори с широк диапазон на професионална изява: рекламни щандове, търговско-рекламни пространства, визуални комуникации, музейни експозиции, интериорен и екстериорен дизайн, корпоративен стил, рекламни материали, комерсиална графика, печатни реклами, уебдизайн, казват още от художническата организация.

На третия етаж в галерията на „Шипка” 6 пък ще бъдат разположени работи на студенти, изучаващи дизайнерски специалности в Националната художествена академия, Лесотехническия университет, Техническия университет, Нов български университет. Студентската изложба е организирана със съдействието и инициативата на секция „Дизайн” и секция „Рекламен дизайн” на СБХ и обръща специално внимание върху образованието като важна крачка в развитието на дизайна в България.

Изложбата „Български дизайн 2017 можете да посетите до 25 май (четвъртък).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Понеделник, 08 Май 2017г. 09:39ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ