Oct 23
Национална изложба „Скулптура” показва 92 творби, вдъхновени от натурата PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Неделя, 08 Октомври 2017г. 11:38ч.

Изглед от Национална изложба „Скулптура” 2017, която представя галерията на СБХ на ул. „Шипка” 6 в София. Снимка: © sbhart.comЕкспозицията е подредена в галерията на СБХ и може да бъде разгледана до 28 октомври 2017 г.

СОФИЯ. „В началото е натура” е темата на Национална изложба „Скулптура”, която е експонирана до 28 октомври в галерията на Съюза на българските художници (СБХ) на ул. „Шипка” 6, ет. I. В изложбената зала са представени 92 творби на 73 автори, като повечето от тях са млади и тепърва ще утвърждават мястото си на художествената сцена, казват от СБХ.

„Натура е заобикалящият ни свят като източник на въображение. Независимо дали се вглеждаме в природата около нас или в някакви конструктивни решения, родени от съвременните технологии, или в кадри от нашия интериор, или в необятните възможности на фигуративността на човека и животинския свят - във всички случаи става въпрос за натура, която захранва въображението на артиста”, допълват организаторите.

Представените творби са създадени през последните три години и обхващат периода между настоящата и предходна Национална изложба „Скулптура”.

По традиция, бяха раздадени няколко награди, като за техни носители журито определи следните автори:
Награда за ярка индивидуалност - Иван Томанов;
Награда за дебют - Христо Антонов;
Награда Нова натура - Елена Яневска;
Награда на Съюза на колекционерите - Дона Стоянова.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Неделя, 08 Октомври 2017г. 11:54ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ