Oct 18
Графики „само за фенове” предлага на цена от 50 лв. галерия „Арт алея” PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Сряда, 15 Ноември 2017г. 19:03ч.

Една виртуозно изпълнена малка графика на Юлиан Йорданов. Снимка: СБХ / галерия „Арт алея” © Юлиан ЙордановПетият форум на малките графични форми ще продължи от 16 ноември до 10 декември т.г.

СОФИЯ. Само на 16 ноември т.г., четвъртък - от 15.00 ч. до 18.00 ч. - в галерия „Арт алея” (ул. „Гладстон” 51а) можете да си купите малка графика от любим автор на цена от 50 лв., съобщават организаторите на Петия форум на малките графични форми. Арт акцията e ексклузивна и ще бъде проведена няколко часа преди вернисажа, който започва в 19.00 ч.

Поради големия предварителен интерес, организаторите, които отново се „солидаризират с инициативата” „Само за фенове”, очакват настоящата изложба да подобри рекорда на миналогодишната, когато бяха продадени над 100 графични произведения.

Творба на големия български график Иван Нинов. Снимка: СБХ / галерия „Арт алея” © Иван НиновФорумът на малките графични форми е една от най-популярните и обичани от ценителите изложби, организирани от секция „Графика и илюстрация” към Съюза на българските художници (СБХ). Идеята в края на всяка година публиката да се среща с най-доброто в областта на малките графични форми е с 30-годишна история, но в последно време изложбата придоби особена популярност и привлича все повече млади автори.

С 57 участници в тазгодишното си издание, форумът е показателен не само за тенденциите и посоките в развитието на графичното изкуство; за многообразието от печатни способи: от класическите (офорт, акватинта, сухата игла, преге, мецотинто, висок печат и литография) до дигиталните технологии, но преди всичко изложбата се превърна в уникална артистична платформа, която събира произведения на утвърдени автори с международни признания и графики на млади дебютанти, чието изкуството именно е отличителната черта на изданието през 2017 г.

По време на официалното откриване на изложбата ще бъдат обявени и поредните носители на Наградата за цялостно представяне - плакет, посветен на Стефан Марков, плюс парична награда, осигурена от галерия „Финес”, и Наградата за млад автор - плакет, посветен на Стефан Марков, плюс парична награда, осигурена от СБХ.

Непосредствено преди края на изложбата, която ще продължи до 10 декември 2017 г., организаторите на форума ще връчат и награда на медия или журналист с принос за популяризирането на българското графично изкуство.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Сряда, 15 Ноември 2017г. 19:26ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ