Nov 17
Удължиха срока за подаване на документи за конкурса МОСТ PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Понеделник, 09 Януари 2012г. 14:17ч.

Кандидатите за участие в конкурса МОСТ могат да подадат документи до 31 януари. Снимка: МГМИСОФИЯ. От Музейна галерия за модерно изкуство (МГМИ) удължиха срока за подаване на документи за Конкурса за българско съвременно изкуство - МОСТ (MOST), до 31 януари. Както artnovini.com написа, за краен срок, първоначално, беше обявен 10 януари 2012 г., но „тази промяна се наложи поради големия интерес на български артисти от страната и от чужбина да се включат. Предвид и съвпадането на сроковете за кандидатстване с дългите празнични дни, решихме, че тази промяна е необходима”, съобщиха организаторите.

От галерията на ул. „Оборище” 10 допълниха, че „многобройните кандидати и разнообразието от портфолиа ни дават увереност, че ще можем да предложим една изключителна селекция от съвременно българско изкуство.”

Конкурсът МОСТ, който е първата подобна инициатива на МГМИ, беше обявен през ноември 2011 г. Тогава организаторите отбелязаха, че няма ограничения по отношение на местоживеенето на кандидатите, както и в изразните средства на представените творби - видео, пърформанс, живопис, скулптура, графика и т.н.

Според регламента на конкурса, в него могат да участват художници, които работят в областта на съвременното изкуство и са на възраст между 20-45 години. Желателно е кандидатите да имат завършено висше образование или в момента да изучават изобразителни изкуства, както и да владеят английски език. Задължително изискване на организаторите е артистите да нямат договорености с други частни галерии... Тези няколко изисквания, обаче, предизвикаха редица коментари в различни форуми и в социалните мрежи.

След края на първата фаза на конкурса, която след направената промяна ще приключи в края на януари, още в първите дни на следващия месец, на специална пресконференция, ще бъдат обявени номинираните и финалистите, съобщава сайтът на конкурса. Тогава ще станат ясни подробности и за следващите етапи от МОСТ.

В момента в залите на МГМИ е експонирана изложбата „Градините на Мирό”, която през първите три седмици след откриването й е била посетена от над 2000 души, казват от галерията. Поради големия интерес, изложбата ще продължи до 20 януари т.г.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Понеделник, 09 Януари 2012г. 14:25ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ