Dec 12
Оттенък на зеленото е „цвят на 2017 г.” според Pantone PDF Печат Е-поща
Автор: Марио Николов   
Неделя, 25 Декември 2016г. 23:46ч.

Greenery намалява тревожността, символизира новото начало и е олицетворение на изконната връзка на човека с природата. Снимка: © artnovini.comКАРЛЩАД (НЮ ДЖЪРСИ). Зелено с приятен мек тревно жълто-зелен оттенък, или индустриално казано: Pantone 15-0343 Greenery. Това е Цветът на 2017 г., според Института „Пантон” (Pantone Color Institute). Специалистите избрали този утвърждаващ живота природен цвят, за да дадат възможност на очите и мозъка ни да си отдъхнат от тревожната 2016 г. и по този начин призовават за спокойствие през следващата година, съобщава pantone.com.

Според класификацията на института в сегмента Fashion+Home, в цветовия модел RGB координатите на Pantone 15-0343 TXC са 136 176 75, в CMYK - 51 9 88 0, а в HTML - 88B04B.

Очакванията на експертите са, че заради универсалното си живително и освежаващо „послание”, Greenery ще окаже силно влияние върху модните колекции за 2017 г. и ще видим приложението му съвсем скоро - на пролетните дефилета. Всъщност в тази гама вече представиха последните си колекции Kenzo, Michael Kors, Zac Posen и Cynthia Rowley.  

„...Чрез своите успокояващи и утвърждаващи вибрации, Greenery ни предлага самоувереност и смелост, за да живеем според собствените си разбирания във време, когато предефинираме какво ни прави успешни и щастливи...”, казва за избора на института неговата изпълнителна директорка Летрис Айземан (Leatrice Eiseman).

Снимка: Courtesy PantoneОт Pantone са уверени, че Greenery ще бъде и цветът на иновациите, защото зеленият цвят е обединяваща тема в новаторските технологии и се асоциира със смелостта, силата и модерността.

Подобряване на самочувствието, намаляване на тревожността, символ на новото начало и олицетворение на изконната връзка на човека с природата, са само част от мотивите, които в напоследък превърнаха зелената палитра в неотменна част от интериора и екстериора на градската среда.

Освен приложението си в Beauty-индустрията и гастрономията, зеленият цвят е сред най-актуалните и вдъхновяващи и в областта на графичния дизайн. Като преобладаващ цвят в природата, зеленото ще продължи да утвърждава мнението за позитивност и органичност. Доказано е, че хората реагират на нюансите на интуитивно ниво, което ще даде възможност различните оттенъци на Greenery да бъдат използвани в много приложения на графичния дизайн - особено в опаковките, където зеленото подава незабавен сигнал за свежест, или в корпоративния дизайн...

Природно неутралната тоналност на Pantone 15-0343 Greenery и неговата универсална „транссезонност” го правят приложим в много цветови комбинации. Сайтът на института представа 10 палитри, които го показват в отношения с неутрални и ярки цветове, с техни пастелни или по-дълбоки нюанси, с металик и в хармонично взаимодействие с ведро-елегантните Pantone 15-3919 Serenity и Pantone 13-1520 Rose Quartz, които бяха Цветове на 2016 г.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Понеделник, 26 Декември 2016г. 00:02ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ