Dec 14
Български фотографи показват древни традиции и обичаи от страната ни във Вечния град PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Петък, 02 Февруари 2018г. 21:14ч.

Фотоизложбата „Древни традиции и обичаи от България” може да бъде разгледана в римската галерия „Д’арте Луче” до средата на февруари. Снимка: © АПФРИМ. Асоциацията на професионалните фотографи в България представя в салона на галерия „Дарте Луче” (Galleria D’arte Luce; Via dеlla Luce, 28) в артистичния римски квартал „Трастевере” изложбата Древни традиции и обичаи от България” (Antiche tradizioni e riti della Bulgaria). Експозицията във Вечния град включва 30 фотоса, чийто автори са известни български фотографи, съобщиха организаторите на събитието.

Домакин на изложбата е Българският културен институт в Рим, а до 15 февруари почитателите на фотографското изкуство в италианската столица и гостите на града могат да разгледат творбите и да усетят колорита на българските фолклорни традиции и обичаи.

Изложбата беше открита от посланика на България в Италия Марин Райков и от проф. Кирил Топалов - посланик на страната ни във Ватикана. По време на вернисажа фотографът Евгени Димитров от Асоциацията на професионалните фотографи говори за общото в светогледа на българи и италианци.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Петък, 02 Февруари 2018г. 21:26ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ